Werken met een Digital Product Team

Super Interactive helpt bij de volledige realisatie van je digitale ambities: van het helder identificeren van de business-goals tot de lancering van een volledig functioneel product.

We begeleiden je stap voor stap bij het ontwikkelen van een digitale strategie voor de lange termijn en werken nauw samen op de wijze die past bij jouw organisatie.

1. Strategie

Welk doel probeer je te bereiken? En wat is het doel van je gebruiker? Voldoende research en een goede strategie vormen de basis van elk succesvol product.

Digital strategy

Door ons te verdiepen in jouw business kunnen we goed jouw doelen en die van je gebruikers formuleren. Samen bepalen we de positionering van je product en in grote lijnen de werking ervan.

Contentstrategie

We bepalen welke content er nodig is en in welk format je je boodschap effectief over kunt brengen. Denk bijvoorbeeld aan hoe je de kracht van social media voor jouw product in kunt zetten.

Prototyping & MVP

Valideer je idee met een prototype dat je kunt testen op je gebruikers. Door onze samenwerking met tal van start-ups begrijpen we het hoe en waarom van een MVP uitstekend.

2. Design

Design is veel meer dan enkel het ontwerp van de interface. De juiste interactie, een prettige tone of voice en een positieve gebruikerservaring zijn essentieel voor het succes.

User eXperience (UX) Design

We ontwikkelen met flow-charts en wire-frames de blueprint van het product en focussen daarbij puur op de functionaliteit en "experience" van de gebruiker.

User Interface (UI) Design

Een professionele en aantrekkelijke look-and-feel creëert een gevoel van waarde en betrouwbaarheid. Ons doel is altijd het vervaardigen van een indrukwekkend, overtuigend èn gebruiksvriendelijk design.

Information architecture

Van een relatief simpele website tot een uitgebreide applicatie: een goede structuur en heldere navigatie zijn essentieel voor het creëren van een prettige ervaring van het product.

3. Techniek

Door ons vanuit onze technische expertise te verdiepen in uw business kunnen we software ontwikkelen die niet alleen perfect en snel werkt, maar ook voor de lange termijn een duurzame investering oplevert.

CMS implementatie

De wijze waarop het Content Management System is opgezet en ingericht is van groot belang. Want plezierig en gebruiksvriendelijk beheer van de content door je medewerkers levert een beter product op. In het geval van content-heavy websites gaat onze voorkeur dan ook vaak uit naar WordPress.

Mobile App development

Standalone toepassingen of in combinatie met je website; wij hebben de kennis in huis om mobiele apps te maken voor smartphones en tablet. Doorgaans werken we met React Native en ontwikkelen we hiermee voor zowel Apple iOS als voor Android.

API development

Een architectuur van losse services die met elkaar communiceren via API's is effectief en duurzaam in het onderhoud. Zowel voor het ontwikkelen van nieuwe API's voor uw platform, als het koppelen van producten aan bestaande API's kun je bij ons terecht.

We helpen je organisatie digitale producten te ontwikkelen als een start-up

De werkwijze van Super Interactive is gebaseerd op Agile software-ontwikkeling en Scrum. We werken in sprints (korte periodes waarbinnen taken worden gepland) van drie weken.

Bij aanvang van het project wordt het Product Team samengesteld uit mensen van Super Interactive met verschillende disciplines en experts van de opdrachtgever.

Proces

 1. Digitale Strategie

  Wanneer is het project een succes? Het is de eerste vraag die we je stellen. De basis van een succesvol product is een goed doordachte strategie. Daarom besteden we veel tijd aan het doorgronden van je organisatie, problemen en ambities. We helpen je heldere, meetbare doelen te definiëren, bijvoorbeeld door middel van OKR's. Voor we de reis beginnen bepalen we eerst waar we willen eindigen.

 2. UX & UI Design

  In de "User eXperience Design" fase wordt bepaald hoe de gebruiker het product zal ervaren. Zie het als een soort "blue-print" waarin structuur en functionaliteiten in detail worden vastgelegd. Tijdens de "User Interface Design" fase wordt de look-and-feel van het product uitgewerkt.

 3. Development

  Het product wordt uitgewerkt tot een responsive, cross-device applicatie. De interfaces worden in het CMS geïmplementeerd, en API koppelingen worden gerealiseerd. Eenmaal goed doorgestest wordt het volledig functionele product gelanceerd.

 4. Repeat

  Gefeliciteerd! Versie 1.0 van het product is nu live en de eerste resultaten kunnen worden geanalyseerd. Op basis van de nieuwe inzichten wordt bepaald welke functionaliteiten ontwikkeld worden in versie 1.1

Quality assurance

Ieder product wordt door ons uitvoerig getest. Door de jaren heen ontwikkelden we slimme tools om producten te checken op verschillende platformen en onder allerlei condities.

Pas wanneer alles voldoet aan onze strikte kwaliteitseisen en goedgekeurd is door de opdrachtgever gaan we verder naar de volgende fase.

Agile, geïntegreerd en resultaatgericht

Met onze decennia aan ervaring in het digitale werkveld weten wij exact hoe je een digitaal product succesvol op de markt brengt. We formuleerden een aantal principes die we ten alle tijde voor ogen houden. Zie het als onze mantra's.

 • Het doel voor ogen

  Business-goals worden als leading gesteld. Aan het begin van het traject worden de business-goals geïdentificeerd. Tijdens de sprints wordt het werk voortdurend getoetst aan de gestelde doelen.

 • Vinger aan de pols

  Als opdrachtgever ben je in de rol van product owner continu onderdeel van het proces en heb je inzicht in de voortgang. Waar nodig kun je het team vroegtijdig vanuit jouw inhoudelijke expertise bijsturen.

 • Alle ruimte voor voortschrijdend inzicht

  Bij afloop van elke sprint bekijken we in een retrospective uitvoerig het verloop van het project. We houden veel ruimte om nieuwe ideeën die we tijdens het project opdoen snel te implementeren.

 • Heldere verwachtingen

  Planning, budget en verwachtingen blijven helder. Eventuele problemen met de scope komen sneller aan het licht en kunnen binnen één sprint worden opgelost. Hierdoor ontstaan er geen grote verassingen tegen het eind van het project.

 • Plezier hebben!

  Momentum in een project is kostbaar. Door het voortdurend beginnen en afronden van korte sprints houden we de energie vast. En een geïnspireerd team levert een beter product.