D66 & Super Interactive

6+ jaar samenwerking
14 digital producten
5 succesvolle campagnes

Tweede Kamerverkiezingen 2017

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 steeg D66 van 12 naar 19 zetels. Dit grote succes was zeker ook te danken aan de buitengewoon innovatieve online campagne.

Super Interactive was van begin tot eind betrokken als strategisch partner. Daarnaast realiseerden we in nauwe samenwerking met het team van D66 meerdere innovatieve digitale producten ter ondersteuning van de campagne.

Het was de vierde succesvolle verkiezingscampagne in een aaneengesloten reeks waar Super Interactive deel van uit heeft gemaakt. Bekijk de Verkiezingen 2017 landingpage.

Een multisite platform met 400+ websites

In 2013 lanceerde Super Interactive samen met D66 een online platform. Hierop draaien niet alleen de landelijke site D66.nl en de site van D66 Europa, maar ook zo'n 400 websites van regionale afdelingen.

Zie als voorbeeld de sites van D66.nl, D66 Europa of D66 Amsterdam.

Het platform is gebouwd op WordPress Multisite en wordt continu doorontwikkeld.

Daarnaast heeft de samenwerking tal van andere digitale producten opgeleverd, zoals meerdere sites voor specifieke (lokale) campagnes en een website speciaal voor D66 partij-congressen.

D66 Nu App

D66 wilde een mobiele app ontwikkelen speciaal voor leden en "fans" van de partij. Het doel was om via deze app informatie over standpunten snel en eenvoudig toegankelijk te maken.

Onder de naam "D66 Nu" ontwikkelde Super Interactive een cross-platform mobiele app. Deze is gekoppeld aan actuele data vanuit het reeds bestaande online platform.

De app bevat ook een live-blog functionaliteit. Hiermee kan D66 tijdens bijvoorbeeld TV-optredens of debatten real-time informatie bieden die eenvoudig te verspreiden is via social media.

50 Jaar D66: De hele geschiedenis in 1 tijdlijn

In 2016 bestond de politieke partij Democraten '66 50 jaar. Om dit te vieren werden in dat jaar verschillende initiatieven gelanceerd, waaronder een speciale online tijdlijn. Deze toont de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen 50 jaar.

Bekijk de D66 Tijdlijn

Benieuwd hoe wij jouw digitale vraagstuk zouden oplossen?

Neem contact op voor een verkennend gesprek:

Bastiaan van Dreunen
Founder, Digitaal Strateeg

bastiaan@superinteractive.com
020-8453696

Bekijk ook:

EMERCE
& Super Interactive

Een langdurige samenwerking waarin we EMERCE ondersteunen bij de transitie van traditionele nieuwssite naar een modern kennisplatform met een robuust verdienmodel.

Bekijk samenwerking