We helpen je organisatie digitale producten te ontwikkelen als een start-up

De werkwijze van Super Interactive is gebaseerd op Agile software-ontwikkeling en Scrum. We werken in sprints (korte periodes waarbinnen taken worden gepland) van twee weken.

Bij aanvang van het project wordt het Product Team samengesteld uit mensen van Super Interactive met verschillende disciplines en experts van de opdrachtgever.

Proces

 1. Research

  Wanneer is jouw project een succes? Het is de eerste vraag die we je stellen. Als eerste stap helpen we je helder en meetbaar de doelen van je organisatie te definiëren. Voor we de reis beginnen bepalen we eerst waar we willen eindigen.

 2. Product Strategy

  De basis van een succesvol product is een goed doordachte strategie. Daarom besteden wij veel tijd aan het doorgronden van uw organisatie, problemen en ambities. In deze fase bepalen we de kernwaarde en positionering van het product.

 3. UX & UI Design

  In de "User eXperience Design" fase wordt bepaald hoe de gebruiker het product zal ervaren. Zie het als een soort "blue-print" waarin structuur en functionaliteiten in detail worden vastgelegd. Tijdens de "User Interface Design" fase wordt de look-and-feel van het product uitgewerkt.

 4. Development

  Het product wordt uitgewerkt tot een responsive, cross-device applicatie. De interfaces worden in het CMS geïmplementeerd, en API koppelingen worden gerealiseerd. Eenmaal goed doorgestest wordt het volledig functionele product gelanceerd.

 5. Repeat

  Gefeliciteerd! Versie 1.0 van het product is nu live en de eerste resultaten kunnen worden geanalyseerd. Op basis van de nieuwe inzichten wordt bepaald welke functionaliteiten ontwikkeld worden in versie 1.1

Quality assurance

Ieder product wordt door ons uitvoerig getest. Door de jaren heen ontwikkelden we slimme tools om producten te checken op verschillende platformen en onder allerlei condities.

Pas wanneer alles voldoet aan onze strikte kwaliteitseisen en goedgekeurd is door de opdrachtgever gaan we verder naar de volgende fase.

Agile, geïntegreerd en resultaatgericht

Met onze decennia aan ervaring in het digitale werkveld weten wij exact hoe je een digitaal product succesvol op de markt brengt. We formuleerden een aantal principes die we ten alle tijde voor ogen houden. Zie het als onze mantra's.

 • Het doel voor ogen

  Business-goals worden als leading gesteld. Aan het begin van het traject worden de business-goals geïdentificeerd. Tijdens de sprints wordt het werk voortdurend getoetst aan de gestelde doelen.

 • Vinger aan de pols

  Als opdrachtgever ben je in de rol van product owner continu onderdeel van het proces en heb je inzicht in de voortgang. Waar nodig kun je het team vroegtijdig vanuit jouw inhoudelijke expertise bijsturen.

 • Alle ruimte voor voortschrijdend inzicht

  Bij afloop van elke sprint bekijken we in een retrospective uitvoerig naar het verloop van het project. We houden veel ruimte om nieuwe ideeën die we tijdens het project opdoen snel te implementeren.

 • Heldere verwachtingen

  Planning, budget en verwachtingen blijven helder. Eventuele problemen met de scope komen sneller aan het licht en kunnen binnen één sprint worden opgelost. Hierdoor ontstaan er geen grote verassingen tegen het eind van het project.

 • Plezier hebben!

  Momentum in een project is kostbaar. Door het voortdurend beginnen en afronden van korte sprints houden we de energie vast. En een geïnspireerd team levert een beter product.

Benieuwd hoe wij jouw digitale vraagstuk zouden oplossen?

Neem contact op voor een verkennend gesprek:

Bastiaan van Dreunen
Founder, Product Director

bastiaan@superinteractive.com
020-8453696

In de praktijk:

D66 & Super Interactive

Inmiddels hebben we D66 als strategisch partner bijgestaan bij 4 zeer succesvolle landelijke campagnes, waaronder de Tweede-Kamerverkiezingen van 2017.

Bekijk de case